06 57 77 63 43 jolanda@ducentcoaching.nl

Over Jolanda 

Ik ben Jolanda Wewerinke en ik heb sinds 2012 mijn eigen coachpraktijk. Coachen is iets wat goed bij mij past. In mijn werk als directeur van diverse scholen ontdekte ik dat ik het meest genoot van de gesprekken met mensen. Ik stimuleerde hen altijd om hun hart te volgen en keuzes te durven maken die daarbij pasten. Bij vrienden en kennissen merkte ik dat zij graag met mij wilden praten als zij in een lastige fase zaten. Daarom was de keuze om professioneel coach te worden eigenlijk heel logisch. En als ik iets doe, dan doe ik het goed. 

Bij Marijke Lingsma (Coachboulevard) volgde ik de opleiding tot Practioner coach en daarna tot Practioner teamcoach. Ik ben  altijd gericht op ontwikkeling, niet alleen van de mensen die ik coach maar ook op mijn eigen professionele ontwikkeling. Ik wil altijd kwaliteit leveren. In 2019 volgde ik aan het Bert Hellinger Instituut de opleiding systemisch coachen. Daarna maakte ik tijdens een workshop van de NOBCO kennis met het gedachtengoed van Post Traumatische Groei. Ik ontdekte dat dit de manier van coachen is die mij op het lijf geschreven is. Mijn geloof in de kracht van mensen komt hier samen met de pijlers van Sterker door Ellende.

In 2021 heb ik de opleiding tot Practioner PTG-coach succesvol afgerond bij de grondleggers van Sterker door Ellende in Nederland: Anja Jongkind en Greet Vonk. Nu werk ik als gecertificeerd PTG-coach nauw samen met Greet Vonk en Anja Jongkind.

Onderwijs

Naast mijn werk als coach ben ik ook actief als senior auditor en onderwijsadviseur in het speciaal en regulier onderwijs. Ook in dit werk ben ik ontwikkelingsgericht. “Ik help scholen om beter te worden” is mijn motto. Zie www.ducent.nl.

Ik coach vaak mensen uit het onderwijs. Daarbij merk ik dat directeuren, bestuurders, gedragskundigen, leraren en intern begeleiders het prettig vinden dat ik het hele werkveld zo goed ken.  Maar  ook in andere sectoren zoals de zorg en het bedrijfsleven heb ik regelmatig coachtrajecten lopen. En natuurlijk zijn er altijd mensen die los van hun werksituatie met coachvragen zitten. Ook zij kunnen bij mij terecht.

Betuwe

Sinds 2020 woon ik met mijn man in de Betuwe, in het mooie plaatsje Wadenoijen aan de Linge. Daarvoor heb ik lang in het noorden van het land gewoond, in Uithuizen. We wonen nu dichter bij onze kinderen en kleinkinderen en daar geniet ik van. 

Mijn coachpraktijk is gevestigd in de Betuwe. En ik werk ook nog steeds regelmatig in het noorden, midden en zuiden van het land. Ik ben flexibel en in overleg vinden we altijd wel ergens in jouw buurt een geschikte locatie.  

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.